Už brzy přiletím....

Americký fotbal je nuda!!!

31.08.2008 17:07

V Kansasu je "překvapivě" vedro jako cca 4 metry od středu Slunce! To mi nebrání v psaní novinek, neb klimoška dokáže zlepšit teplotu i náladu v místnosti. Dnes pouze krátký komentář k zápasu.

NECHOĎTE NA AMERICKEJ FOTBAL..zn.NIKDY! Vlastní sport je totiž úúúúplná nuda. Začnu ale od nuly.

Vyrazili jsme (až na mě všichni ve fialovém) v 16 hodin. Zápas začínal v 18:05, ale prý je dobré vidět, co se tam děje. Před stadionem a vlastně i za ním a všeude kolem byla auta se stany, hudbou, grily, obtloustlými amíky a hlavně atmosféra ze které kapal rozpálený tuk masa, Pepsi a americký sen. 50000 lidí vyprodalo stadion u příležitosti otevření nové sezóny. Jak jsem ale naznačil nejde ani tak o fotbal jako o událost! Celý den se druží...pak zkouknou game (pozor není to match :-) )a jedou zase domu. Třeba i 5 hodin.

My se dostali ke vchodu kolem půl páté...vyhodili všechny přinesené tekutiny (jen prasečí mozky a evropani si donesou na zápas pití...nevěděli jsme, jak moc dbají na bezpečnost) a vkročili do svatostánku nudy! Už hodinu před zápasem se začaly dít nějaké ty doprovodné programy. Postupně jsme viděli - uvedení 4 býválých hráčů do síně slávy, protaženíčko fotbalistů, pomodleníčko fotbalistů, promenádu mažoretek, roztleskávaček a i celého orchestru. Vše zabíráno kamerami a promítáno na obrazovky. Takže orchestr postupně tvořil obrazce...no prostě bájo! Pak si lidé zopakovali nápěvky a pokřiky za přítomnosti člověka s nápadnou kočičí palicí místo hlavy. K tomu se ještě vrátíme, protože trpěl...dozvíte se proč. :-) Místní WildCats fanoušci mají zvláštní taneček střídavě se klátí dopředu a dozadu. Když se řekněme Dick ( :-D ) zlomí v pase dopředu, tak lidé po jeho pravici i levici (tlustý Bob a fialový Tom) zlomí dozadu. Z dálky to vypadá vcelku vtipně. Jinak mají i různé pokřiky, co znají všichni (všechna Kansaská zvěř zná např K-S-U-WildCats-K-S-U-WildCats-Keeeey-Esssssss-Yooooou-WildCats!!!) Lidé se baví! Při pohledu na obrazovku se sestřihy nejzajímavějších okamžiků minulé i jiných sezón si říkám, že to nemůže být tak zlé. A pak to příjde. North Texas (maskot je obrovský orel...a musí mu být neuvěřitelné vedro) přibíhají, ale to už se z umělého dýmu vynořují místní borci. Následné tři hodiny se podle mě nedělo nic. Jen se střídaly 3 vteřiny jakéhosi pohybu všech koček i těch druhých ptáků s 15 vteřinami příprav na další pseudo-akci. Fialový stadion si užíval hru do stavu 42:0, pak už to byla nuda i pro ně...a to už je co říct. Jsou opravdu tolerantní...totiž křičet nadšením a fandit nečemu, co se v podstatě nehýbe mi příjde skoro morbidní. Co se musí uznat je show kolem. Pomocníci střílí do davu trička, kapela hraje, roztleskávačky makají (než si po druhé čtvrtině uvědomili, že to fakt nemá smysl), komentátor jede, párky a limo se nosí...paráda. Díky vysokému skore trpí student v rouše kočičím...totiž v pravidelných intervalech musí dělat kliky podle počtu bodů pro kočky. Takže si docela dal - 14 + 28 + 35 + 42=119 kliků...slušný výkon, když má kolem palice plyšovou deku v podobě čičinky! :-D

Vydrželi jsme na rozdíl od mnoha dalších do konce. Prý to byla od 4.čtvrtiny nuda (a před tím ne???). Ale v říjnu to bude lepší, protože bude dobrý soupeř - tohle byly spíš krůty než orli!

Krátce se vrátím ke klobásce na stadionu. Nevím, co bylo horší, jestli umřít hlady při sledování nicneříkajícího sportu nebo sníst tuhle blbost s tunou hořčice a zapít ji fialovou tekution za 3dolary?!?! Cesta domů byla nekonečná a vím, že bratwurst už si tam tedy nedám. Kvůli tomu, že můj žaludek prožíval americký sen po svém jsem "propásl" večírek, kde se prý hrály stolní hry... :-( Rozhodně zajímavější náplň než beer-pong, který je oblíbenou zábavou místní upadlé mládeže.

Vše se již ustálilo...možná se jen vnitřnosti bránily té žalostné podívané (za 35 bugs).

Vyrážím na vtipný cyklovýlet do Walmartu. 5 chlapců na historických strojích...některé z nich dámské. :-)

Přeji všem co nejlepší vstup do nového týdne. (Zejména při vítání nových gymnazistů...pokud to třeba náhodou nejsou vaši první... ;-) )

Tom Cruise

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.