Už brzy přiletím....

Posaďte se...poslední zpráva vámi otřese

02.10.2008 01:12

Dobrý den do české podzimní atmosféry...

Tady se Vám toho stalo tolik, že ani nevím, kde začít, abych se nezamotal. Začnu od prérijních zážitků a skončím...wow to bude! :-D

Takže, jak jste si jistojistě všimli na úvodní stránce objímám zvířátko, které se tu prý nachází. Tohle je sice oranžové ale není jedovaté. O něco větší háďátko (neplést s hadovkou smrdutou) jsem také nechal hrát si s mou rukou...až do chvíle, kdy jsem mezi prsty úhel, který zvládají čínské gymnastky a nikoliv český pseudo-tenista. Takže se mi povedlo škrtiče vymotat a vložit zpět do akvárka. Jinak jsem si musel šplhnout a vyfotit nějakou tu havěť jako referát do hodin biologie. :-) Už chápu, proč nesmím poničit síť za oknem, kterou už jsem tu zmiňoval ... zejména ve spojitosti s ukončením soužití s mým pokojovým strašidlem ve stylu - "buď já nebo on". Síť je proti pavoukům apod. Prý to není tak zlé, když kousnou...umřít mohou jen malé děti a senioři. Vzhledem k tomu, že nevím, v jakém budu zrovna rozpoložení , nechám tu síť na pokoji, abych nebyl výjimkou ve statistikách. Jinak ti pavoučci vypadali neškodně...malí, nechlupatí, s takovým drobným červeným křížkem na zadečku..spíš pěkně vypasenému zadku. Ale tady je křesťan každý, takže tomuhle bych se až tak nedivil... nicméně o čem to vlastně píšu. Je tu výzkumné centrum zapojené do celosvětového výzkumu vývoje biosystémů...blablabla (zajímavé povídání, ale trochu o ničem, když je to zprostředkované)...ve zkratce:

-všude velká tráva; vědci nadšení, že tu je; bizoni; moc to nesekaj, jen tu a tam vypálí a sledují, co vyroste a co ne...ehm...možná se to dá popsat sofistikovaněji. Každopádně kdyby si vědci vytočili u Mountfielda na kole štěstí nějakou tu Bédovu benzínovou sekačku...byla by z toho krásná kopečková krajina na piknik! (ale to ne...celosvětový a možná i celovesmírný výzkum vlivu spásání plevele bizony. Popravdě se mi tam ale dost líbilo. Poprvé jsem viděl jiný Kansas než z okna kolejí.

Z fotek si uděláte obrázek a třeba bude někoho zajímat víc, co se tu vlastně zkoumá...nechal bych to na prosinec. :-)

Krom milionu úkolů jsem psal první větší zkoušku a asi si nechám poslat písanku! Po jednom cvičení mi profesorka řekla, že prý moje písmo není zrovna úplně čitelné v porovnání s ostatními...takže prý píšu jako prase. Nutno dodat, že není první, komu to došlo... Hmm, tak jsem se ji snažil udělat radost a psal sice krasopisně ale pomalu... Takže jsem sice zkoušel namítat, že ještě ne, poté co začala sbírat práce...ale bylo mi to k tomu samému, co bylo v prérii po bizonech na každém kroku a prý to té trávě pomáhá. Uvidíme, ale tedy členství v prestižním klubu jedničkářů a jiných šprtů z toho nekouká.

Mohl bych se také zmínit o páteční české párty, která byla ukončena místní policíí. Tedy ono se toho zas tak moc nestalo, ale nějaká místní zamindrákovaná studentka si stěžovala, že prý ji v pátek kolem 11.hodiny cosi ruší. Tak třeba mohla přijít a něco říct. Kdepák...to ona radši zavolá policajty a pak zazvoní s výrazem totálního tepláka, že jako teda takhle ne. To musel být pohled. Plno lidí, co si povídají, jaké je to tady a jinde, jedí bramboráky a paličinky, poslouchají českou hudbu a všemožně jinak poznávají, o co za oceánem přichází. Asi ji rušil ten Michal David, co jsme ho pustili jako odstrašující případ..na Dalibora Jandu už nedošlo. Představte si tu situaci, jak strážci zákona vstupují do místnosti za zvuku Daliborova chřipkou nakřáplého hlasu... Říkal si hurikán!!!! Kluk jako ty!!!! :-D Takže všichni pod 21 vyskákali z balkónu, aby se předešlo potížím...ostatním zkontrolovali občanky. Po této maškarádě šli všický domu a ta přeaktivní beztvará kedra začala organizátorkám vysvětlovat nějaký romány. Výsledek - holky musí navštěvovat přednášky o chování na párty a alkoholové přednášky. Půjdou někam vysvětlovat, co se jako dělo. Jejich spolubydlící (2američanky, které se učily na svém pokoji) taky a ještě museli zavolat rodičům...v 19-ti letech. Bože! Smutné je, že tohle by snad v ČR ani nebyla párty ale téměř literární večírek. Opilej nebyl nikdo - navíc kontrolovaným bylo přes 21...totální nesmysl! Měla by jet na Strahov nebo na koleje na jižák...by jí asi ztvrdlo mlíko pacientce! Takže jsem se docela naštval...navíc se pak ukázalo, v čem byl problém - prý jsme překročili maximální počet lidí v obýváku o rozloze cca 20 metrů čtvereční, který je asi 15 lidí dle vyhlášky pěti ufonů ze státu Klingonie! Měli by se víc soustředit na finanční krizi a nechat lidi na pokoji!

Cestovatelské plány se trochu komplikují. Měl jsem jet o víkendu do Chicaga, ale nakonc tu budu hnít a relaxovat...což si zasloužím. Na prázdno nevyjdu. Už mám letenku do New Yorku na 22.9. a zpět za týden. Bude to během díkuvzdání. Pokud třeba náhodou pojede kolem, tak se můžeme potkat na Wall-Street (jestli tou dobou ještě bude a nestane jedním velkým pomníkem světové ekonomiky). Příští týden taky jedu na ten Camp Cat...takže zas taková brambora nejsem.

Dostávám se k poslední a fatálně nejsenzačnější události od vynálezu mikrovlnky! Federer a Nadal - hadr! Lubák je vítězem univerzitního poháru v tenisových dvouhrách! Pravda - pouze kolejní sekce, ale to neva! Finále bylo napínavé. Diváci se tísnili na lavičkách a občas je musel klidnit i rozhodčí...ehm...zápas sledovali kromě papeže (ten se šel za všechny vyzpovídat) lidé po celé zeměkouli v pořadu Horsta Fuchse! No prostě sláva největší! Na hřišti se povalovaly konfety, míčky, podprsenky fanynek...prostě vše, co k tenisu patří! :-D A teď reálně - vyhrál jsem 10:5, což je překvapivý výsledek. Čekal jsem to vyrovnanější.

Statistiky:

skore: 10:5

celkové turnajové skore 50:5 :-D

počet diváků: 1, dvě veverky a 10254879 sarančat

dvorec: 10 a pak 7, protože nám za stavu 6:4 zhasla světla

cena pro vítěze: tričko a nesmrtelnost (a Plzínka na pokoji)

cena pro poraženého: musí zaplatit všem, co na něj vsadili :-)

Esa: 2:0

Dvojchyby: 8:10 :-D

Úspěšné voleje: 0!! (to byla hrůza) : 3

Prasklé rakety: 0 : 1

...to by stačilo.

Takže to by bylo...uvidím, zda bude nějaká ta ceremonie po vzoru Olympiády. Číňanů je tu na to dost.

A zcela poslední zpráva pro dnešek je, že se Lejno naučil něco anglicky. Zítra zamete...tohle se nám povedlo vykomunikovat. Nedoceníte to, dokud nemluvíte s někým už pár týdnů jen dobré ráno, ahoj, měj se, jdu do sprchy, zamkni apod. Třeba už se s ním bude dát pokecat...ale zatím to vypadá, že výuka potrvá ještě asi tak dlouho jako už stojí ta jejich slavná zeď!

L

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.